Wie zijn wij?

About Me

Wij zijn Kunstbreak Junior/Jongeren

Wij geven teken en schilderlessen aan kinderen van basisschool en voorgezet onderwijs. We doen dit met kunst- en cultuuractiviteiten voor alle kinderen in Lansingerland en omstreken.

Dan is het Kunstbreak iets voor jou! Onder begeleiding van een ervaren Kunstdocenten leer jij alles over verschillende kunstvormen, technieken en materialen. Je leert alle creativiteit die in jouw hoofd zit om te zetten tot mooie kunstwerken.
In de lessen komen verschillende klassieke en moderne teken- en schildertechnieken, zoals acryl, aquarel, olie, pastel, inkt, potlood en nog veel meer aanbod. Laat je inspireren door opdrachten of geef je creativiteit de vrije hand en werk aan je eigen projecten.

Op aanvraag verzorgen we ook workshops voor kinderen, kinderfeestjes en schoolprojecten!

Ons team

Hieronder kunt u onze artistieke medewerkers vinden die de lessen aan de kinderen zullen geven en voor de kinderen zullen zorgen

About me

Irene

Ik geef teken en schilderlessen in de kunstbreak aan de jongeren van 12 t/m 18 jaar! 

Net als de meeste van jullie had ik al vanaf jongs af aan veel interesse in alles wat te maken heeft met kunst en cultuur. Thuis tekende en fotografeerde ik graag en heb zelf ook jaren lessen gevolgd bij Marijke van kunstbreak.
Na mijn middelbare school wilde ik niets liever dan van mijn hobby mijn werk maken en heb ik de lerarenopleiding beeldende kunst en vormgeving aan de Willem de Kooning academie gevolgd.
Inmiddels geef ik al 13 jaar beeldende vorming lessen op een middelbare school in regio Den-Haag. 


Zelf schilder en fotografeer ik nog steeds graag. En ga ik regelmatig met mijn twee kinderen naar het museum. 
Ik vind het heel leuk dat ik mijn werk en hobby met de lessen bij kunstbreak kan delen samen met jullie en mooie dingen te mag maken

Mandy de Veld

Ik ben Mandy de Veld en geef teken- en schilderlessen bij Kunstbreak aan kinderen van 7 t/m 12 jaar. 

Al van jongs af aan ben ik met kunst bezig.  Samen met mijn vader ging ik op pad met ons schilderkistje en ezel om buiten in de natuur te schilderen en mooie plekjes vast te leggen op doek. Later ben ik opleidingen gaan doen om mij te specialiseren in verschillende kunsttechnieken. Mijn vooropleiding is werken met kinderen en wat is er mooier dan dit te combineren met mijn passie kunst. Zo kon ik die twee samenvoegen en delen met de kinderen van de lessen bij Kunstbreak junior. Het mooiste van kinderen lesgeven is de fantasie die is ze hebben en hun blijde gezichten als ze bezig zijn bij het maken van iets moois.

Mijn beroep is kunstenares en ik ben lid van de Kunsttoer. Ik maak in opdracht schilderijen voor particulieren en bedrijven.

Annemarie v.d. Burg

Hoi!

Wat leuk om een van jullie docenten te zijn bij Kunstbreak Junior!

Ik ben Annemarie v.d. Burg en werk ook als Docent Beeldende Vorming en Tekenen bij een VMBO en een Mavo/Havo school in Bleiswijk. Hiervoor was ik ook werkzaam als creatief manager/designer in Rotterdam. Ik ontwierp bijvoorbeeld een stand, maar hielp ook met het bouwen en verven ervan. Allemaal leuk om te doen! Vooral de afwisseling van plat (2d) en ruimtelijk werken (3d) is interessant. Dit doe ik ook in mijn eigen vrije tijd, onlangs heb ik nog een ‘glas in lood’ raam gemaakt. Ook ga ik inspiratie opdoen en lekker naar andermans kunstwerken kijken in een museum.

Maar nu gaan jullie zelf creatief aan de slag! Ontdekken wat je zelf leuk vindt om te maken en te doen. Je maakt kennis met diverse materialen en andermans kunst. Het programma staat nog niet helemaal vast, dus wellicht gaan we het ook hebben over composities, structuren, architectuur, materialen bewerken, kunststromingen en dergelijke. Wie weet, wordt je later wel kunstenaar, architect, ga je decors bouwen of games ontwerpen.

Groetjes Annemarie

Jeannette Ruigrok-Greeve

Wat is er leuker dan lekker bezig te zijn met tekenen en schilderen? In mijn atelier maak ik schilderijen waarin ik een eigen fantasiewereld schep, meestal van foto’s en herinneringen van mooie reizen.

Zelf ben ik heel graag creatief bezig, maar ik vind het ook leuk om anderen van alles te leren over kunst, de geschiedenis ervan, de verschillende technieken en het gebruiken van kleur. Na de Lerarenopleiding Handvaardigheid heb ik vele jaren schilderlessen gevolgd en zo ben ik terecht gekomen bij Kunstbreak, waar ik sinds 2007 les geef aan kinderen uit de groepen 7 en 8.

Bij Kunstbreak Junior geef ik dan ook wekelijks les. We werken dan met allerlei verschillende technieken en veel verschillende onderwerpen. Vaak kiezen we ook een kunstenaar, we kijken dan naar zijn of haar leven, hoe ze werkten in die tijd … zo kom je terwijl je tekent en schildert veel over kunst te weten!

https://www.jeannetteruigrok.nl

Bianca van Hemert

Al sinds ik mij kan herinneren is tekenen en schilderen hetgeen waar ik het liefst de hele dag mee bezig ben. Het geeft mij energie en heel veel plezier. Met de jaren mee heb ik geleerd om met verschillende materialen en verfsoorten te werken. Zo heb ik veel getekend met grafietpotloden, pastelkrijt, markers, kleur- en aquarel potloden, houtskool en wasco. Daarnaast heb ik jarenlang schilderijen gemaakt met acrylverf en sinds twee jaar schilder ik vooral met olieverf. Het werken met verschillende materialen geeft mijn creativiteit elke keer weer een boost. Op mijn website zijn een paar werken van mij te zien (www.biancavanhemert.nl).

Ik vind het erg leuk om mijn creatieve vaardigheden over te brengen met de lessen bij Kunstbreak. Tijdens deze gezellige lessen leer ik jullie graag alle kneepjes van het tekenen en schilderen. Dit doen we door het maken van schilderingen en tekeningen met en op verschillende materialen. Ik heb al een heleboel leuke ideeën maar mocht je nou zelf ook een leuk idee hebben dan is dat natuurlijk ook goed.

Doeg, Bianca